Taxi tarieven voor regio Den Haag en daarbuiten

In Den Haag en omstreken worden bij Taxi Centrale Haaglanden (TCH) de taxiritten over het algemeen gereden volgens het taximetertarief. Voor de rest van Nederland gelden voordelige vaste taxi tarieven.

rijksoverheidDe prijs voor een taxirit wordt bepaald door een starttarief, de afstand en de tijdsduur van de rit. Deze tarieven zijn door het Ministerie Verkeer en Waterstaat vastgesteld in de taxiwet.

Zie website:  https://www.rijksoverheid.nl/..

Rekenvoorbeeld voor de prijs van een taxirit :

Stel u maakt een taxirit van 7 km die 15 minuten duurt,..
Deze rit zou u dus ongeveer mogen kosten:

  • starttarief € 2,83 +
  • kilometertarief 7 x € 2,08 = € 14,56
  • tijdtarief 15 x € 0,34 = 5,10.

In totaal is de prijs van deze taxirit dan € 22,49

 

Mag een taxichauffeur een wachttarief rekenen?

De chauffeur kan een wachttarief in rekening brengen als u dit heeft afgesproken voordat de taxirit is begonnen. Het wachttarief geldt bijvoorbeeld als de taxi-chauffeur moet wachten als de vergadering van zijn passagier uitloopt.

Taxi prijzen vergelijken

De tarieven moeten aan de buitenkant van de taxi goed leesbaar zijn. De tarieven staan op een tariefkaart, die achter een van de ramen van de taxi is geplakt. De kaart moet ook in de taxi goed leesbaar zijn.

 

Vaste taxiprijzen voor bedrijven | Zakelijk op rekening rijden

Voor de bedrijven en zakelijke vaste klanten is het ook mogelijk om vaste prijsafspraken te maken voor de veel-voorkomende zakelijke taxiritten.

Vanzelfsprekend is het voor bedrijven ook mogelijk om het vervoer op rekening te rijden. Rekeningen kunnen worden begeleid door een overzicht met gedetailleerde ritgegevens.

 

Speciaal vervoer

Heeft u vervoer nodig voor een bedrijfsuitje, een trouwerij of een uitwedstrijd? Graag informeren wij u over de mogelijkheden en brengen wij een vrijblijvende offerte uit!

 

Taxi Centrale Haaglanden (TCH den Haag) Donau 102-104, 2491BC |Den HaagZH Nederland

creditcard
© 2017 - Taxi Centrale Haaglanden
Webdesign : See-IT