De leukste evenementen in Scheveningen

De leukste evenementen in Scheveningen
3 aug. 2023

Scheveningen is een prachtige badplaats en een van de populairste toeristische bestemmingen in Nederland. Het staat niet alleen bekend om zijn adembenemende stranden en de historische pier, maar ook om de levendige evenementencultuur. In dit artikel zullen we de bruisende evenementen in Scheveningen verkennen en je gidsen door de vele festiviteiten die het hele jaar door plaatsvinden. Ben jij dan op zoek naar vervoer? Bekijk dan eens onze taxi Scheveningen service.

Evenementen in Scheveningen

Zomerse evenementen Scheveningen

Vooral in de zomer vinden er bijna dagelijks festiviteiten plaats. Scheveningen komt dan helemaal tot leven met:

  • Markten: Verken de verschillende markten met unieke producten en lokale lekkernijen.
  • Folklore: Ervaar de lokale cultuur en tradities door middel van folklore-evenementen.
  • Muziekoptredens: Geniet van live muziek, van pop tot klassiek, op verschillende locaties.
  • Sportieve evenementen: Doe mee aan of bekijk diverse sportieve evenementen zoals het Beach Volleyball Circuit.

Beach Volleyball Circuit – Beach Life

Op 5 en 6 augustus is het Summer BeachLife evenement, met zijn oorsprong in beachvolleyball, een hoogtepunt. Summer BeachLife is niet zomaar een evenement; het is een viering van alles wat het strand te bieden heeft! Oorspronkelijk geworteld in het beachvolleybal, heeft het zich ontwikkeld tot een compleet strandfestival. Stel je voor: zonneschijn, zand onder je voeten, het gezelschap van vrienden, levendige feestjes, heerlijk eten en drinken, en ontspannen loungen.

Daarnaast kun je deelnemen aan beachvolleybal of een andere opwindende strandsport. Het omvat het al 30 jaar bestaande Summer BeachVolleyball Circuit en introduceert in 2023 een Beachtennis Circuit, samen met nog meer boeiende strandsporten. Summer BeachLife biedt jou en je vrienden een onvergetelijke dag, vol plezier en activiteiten, tijdens een van de speelweekenden. Dit is de unieke ervaring die Summer BeachLife definieert!

Wil jij meedoen? Dat kan via de website, via deze link: https://www.summerbeachlife.nl/

beach volleybal Scheveningen

Live on the Beach

Bereid je voor op een muzikale sensatie op het zand van Scheveningen met Nederland's topbands, ANOUK & BLØF, en de sensationele Kensington op donderdag 31 augustus!

Kensington, sinds 2012 een muzikale kracht om rekening mee te houden, heeft een carrière opgebouwd die schittert als geen ander. Met een uitverkochte Johan Cruijff Arena op hun naam, is deze band meer dan alleen een Nederlandse hit; ze zijn een fenomeen.

Maar laat je niet misleiden door hun succes; Kensington is nooit zelfgenoegzaam. Ze streven voortdurend naar groei en perfectie, gedreven door een onverzadigbare honger naar muzikale grootsheid. En nu is het tijd om het strand van Scheveningen te veroveren met een optreden dat de aarde zal doen beven!

Stel je een vrijdag voor die voor altijd in je geheugen gegrift zal staan... Ervaar een adembenemend strandconcert met KENSINGTON, terwijl je geniet van de zonsondergang, met je voeten in het zand en een koud biertje in je hand.

De band zelf zegt: "We kunnen niet wachten om terug te zijn op het podium! Wat is er beter dan aan het einde van een hete nazomerdag samen te feesten en te genieten van geweldige muziek?" Kom lekker naar dit evenement via onze taxidiensten. Zie onderstaand aanbod:

Evenementen Scheveningen buiten de zomer

Buiten de zomermaanden blijft Scheveningen een bruisende plek vol evenementen en festiviteiten. De herfst brengt vaak kunst- en cultuurfestivals, waar lokale en internationale kunstenaars hun werken tentoonstellen. In de winter transformeert Scheveningen in een magische bestemming met wintermarkten, ijsbanen, en sfeervolle lichtfestivals die de koude nachten opwarmen.

De lente markeert een tijd van vernieuwing, met bloemenfestivals en openluchtconcerten die de stad weer tot leven brengen. Eén van de hoogtepunten buiten de zomer is het beroemde Vliegerfestival, waar de hemel wordt gevuld met kleurrijke en inventieve vliegers. Sportliefhebbers kunnen genieten van zeilwedstrijden en surfcompetities, terwijl liefhebbers van theater en muziek talloze voorstellingen en concerten kunnen bijwonen in de diverse zalen en theaters.

Met een steeds veranderend en divers aanbod van evenementen, biedt Scheveningen buiten de zomer een rijke culturele ervaring. Of je nu een bewoner bent die op zoek is naar nieuwe ervaringen of een bezoeker die de authentieke Nederlandse cultuur wil ontdekken, Scheveningen heeft in elk seizoen iets unieks te bieden.

Welke evenementen in Scheveningen

Conclusie: De leukste evenementen in Scheveningen

Scheveningen is meer dan alleen een strandbestemming. De rijke evenementencultuur maakt het tot een levendige en diverse plek om te bezoeken, ongeacht het seizoen. Of je nu een toerist bent of een lokale inwoner, de evenementen in Scheveningen bieden voor ieder wat wils.