Nog geen oplossing voor kwestie taxironselaars Schiphol

schipholtaxiEr is nog geen altijd oplossing voor de wrijving die taxironselaars veroorzaken op Schiphol. Want alle taxibedrijven mogen sinds een rechterlijke uitspraak vervoer aanbieden vanaf Schiphol.

Maar de zogenaamde taxironselaars die mensen proberen op te pikken voordat ze de taxistandplaats hebben bereikt, zijn de bestaande taxibedrijven die een concessie hebben om te mogen rijden vanaf Schiphol (in de elektrische Tesla’s) een doorn in het oog. Ook zouden de ronselaars zich regelmatig schuldig maken aan intimidatie.

Voor de aankomsthal zijn drie rijstroken. Eentje voor de taxi’s met Schipholconcessie, eentje voor bussen en een openbare weg. Daar mogen alle taxichauffeurs sinds half april hun diensten aanbieden op de openbare weg.

Overleg

Sinds de uitspraak zijn Schiphol, de gemeente Haarlemmermeer en de taxibedrijven nog altijd met elkaar in overleg om tot een oplossing te komen. Maar die is nog niet gevonden. Bios-groep, BBF Schipholtaxi en Willemsen De Koning mogen officieel op de luchthaven rijden. Daarnaast zijn er nog kleinere bedrijfjes die tegen betaling mogen rijden als er plek is.

Maar in april heeft het gerechtshof in Amsterdam bepaald dat alle taxichauffeurs met een Nederlandse taxivergunning op Schiphol taxivervoer mogen aanbieden op de openbare weg. Daarvoor hoeft niet een speciale vergunning bij Schiphol gekocht te worden. Wel mag de luchthaven wegen afsluiten met een slagboom en daar een speciale taxibaan van maken. Maar het is de gemeente of Schiphol niet toegestaan om taxi’s op openbare wegen te weren.

Plaza

De vrije jongens mogen ook hun taxi elders op parkeerplaatsen neerzetten, maar daar ziet geen aankomende passagier ze staan. En dus staan de mannen zelf in of voor Plaza, soms zelfs tot in de aankomsthal. Andere chauffeurs laten die werving over aan ronselaars, die in steeds grotere getallen en gestoken in gele en rode hesjes meteen op de passagiers afstappen die naar buiten komen. De officiële taxistandplaats twintig meter verderop is zo haast onzichtbaar.

De reguliere taxibedrijven en luchthaven Schiphol willen dat de gemeente Haarlemmermeer zo snel mogelijk een einde maakt aan de huidige situatie met ronselaars. Maar die heeft nog geen panklare oplossing. “Het is juridisch ingewikkeld”, meldt de gemeente.

Bron:TaxiPro

Nog geen oplossing voor kwestie taxironselaars Schiphol was last modified: november 19th, 2015 by TCH
Taxi Centrale Haaglanden (TCH den Haag) Donau 102-104, 2491BC |Den HaagZH Nederland

creditcard
© 2017 - Taxi Centrale Haaglanden
Webdesign : See-IT