Mystery guests positief over kwaliteit Haagse taxi’s

Haagse taxichauffeurs zijn vriendelijk tegen de klanten, brengen ze veilig en snel naar hun bestemming tegen een bedrag dat niet hoger is dan het wettelijke tarief. Die conclusies trokken ‘mystery guests’ die in Den Haag de taxi namen. Hun onderzoek wijst uit ‘dat je in Den Haag gerust een taxi kunt nemen’. Dat meldt de gemeente Den Haag.

“Het is goed te horen dat de kwaliteit van de Haagse straattaxi’s flink is verbeterd”, zegt wethouder Tom de Bruijn (Verkeer en Vervoer).

ttodenhaag-480x319TTO

Den Haag voerde anderhalf jaar geleden nieuwe regels in voor taxibedrijven met als doel de service aan de klanten te verbeteren. Alleen ‘toegelaten taxi-organisaties’ (TTO’s) mogen taxivervoer aanbieden in de stad.

Bij die organisaties moeten minimaal dertig chauffeurs zijn aangesloten, die allen het keurmerk Htx dragen. In Den Haag zijn zo negen taxibedrijven actief. Hun chauffeurs hebben een geel-groene pas, waarmee ze binnen het gebied kunnen rijden dat met pollers is afgesloten.

Nieuw beleid

“Het nieuwe beleid van de gemeente werpt zijn vruchten af”, aldus wethouder De Bruijn. “Maar vooral de taxichauffeurs zelf hebben hier een belangrijk aandeel in. Ik ga dan ook graag met hen in gesprek om te zien op welke onderdelen het taxivervoer in de stad nog verder kan verbeteren.”

De mystery guests voerden een paar verbeterpunten aan. Zo lieten chauffeurs bij korte ritten (onder de 10 euro) soms zonder overleg met de klant de meter uit en stond niet altijd duidelijk op de bon met welke taxi was gereisd.

Mystery guests positief over kwaliteit Haagse taxi’s was last modified: oktober 15th, 2015 by TCH
Taxi Centrale Haaglanden (TCH den Haag) Donau 102-104, 2491BC |Den HaagZH Nederland

creditcard
© 2017 - Taxi Centrale Haaglanden
Webdesign : See-IT