Den Haag telt nu 727 TTO-chauffeurs voor opstapmarkt

ttodenhaag

Den Haag telt nu 727 taxichauffeurs die de opstapmarkt mogen bedienen in de stad. Dat aantal chauffeurs heeft namelijk een groen-gele pas ontvangen. Die pas krijgen chauffeurs als ze voldoen aan de eisen en aangesloten zijn bij een TTO.

Er zijn negen verschillende TTO’s in de Hofstad. In april van dit jaar werd de eerste van deze vergunningen uitgereikt aan Taxicentrale Haaglanden.

Voor de invoering van de taxiverordening had van de ongeveer 700 Haagse taxichauffeurs slechts vijf procent het toen geldende keurmerk. De taxiverordening is op 1 mei 2014 in werking getreden.

Taxivervoer

Wethouder Tom de Bruijn (Verkeer en Vervoer): “De invoering van de nieuwe verordening is vrij geruisloos gegaan en dat is vooral ook een compliment aan de chauffeurs zelf. Zij hebben hard gewerkt om de kwaliteit van het taxivervoer te verbeteren. Voor een stad als Den Haag met zoveel bezoekers uit binnen- en buitenland is dat natuurlijk heel belangrijk.”

De gemeente Den Haag sloot in 2009 het Haags Taxiconvenant af met de Stichting Taxibelang Haaglanden (STH) en de landelijke brancheorganisatie KNV Taxi. Doel was het verbeteren van de kwaliteit van het Haagse taxivervoer, onder andere door het invoeren van een Haags taxikeurmerk.

TTO

Sindsdien hebben negen taxiorganisaties een vergunning gekregen voor het aanbieden van vervoer in Den Haag, 727 chauffeurs hebben zich bij deze organisaties aangesloten. Iedere aangesloten chauffeur krijgt een groen-gele pas, die toegang geeft tot de met pollers afgesloten standplaatsen.

De verordening stelt dat elke chauffeur die de opstapmarkt wil bedienen over het Haags taxikeurmerk HTx moet beschikken en moet zijn aangesloten bij een Toegelaten Taxiorganisatie (TTO). Dit moet een impuls geven aan de kwaliteit van het Haagse taxivervoer. Een Haagse TTO telt minimaal 30 chauffeurs en 15 voertuigen.

 

Den Haag telt nu 727 TTO-chauffeurs voor opstapmarkt was last modified: september 22nd, 2015 by TCH
Taxi Centrale Haaglanden (TCH den Haag) Donau 102-104, 2491BC |Den HaagZH Nederland

creditcard
© 2017 - Taxi Centrale Haaglanden
Webdesign : See-IT